Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Как да използваме яйце за украса?

Как да използваме яйце за украса?

РалицаРалица
Новак
2421
фаршировани яйца

Въпреки че украсата не е задължителен елемент, за да бъде консумирано едно ястие, тя прави блюдото още по-апетитно.

Естествено кулинарната украса винаги е допринасяла за естетическия вид на приготвените продукти. За украса може да се използва всичко – лимонови резени, нарязани билки, дори и яйца.

Ако решите да използвате яйцата като украса трябва да имате предвид, че те ще бъдат най-подходящи като допълнение към ястия от типа на меса, ориз и салати.

Инструкции

1.Потопете яйцето в тенджерка с вода . След завиране на водата оставете още 10 минути. Изсипете водата и изчакайте минута-две, докато яйцето поизстине.

2.Обелете черупката. Поставете яйцето на дъската и го разрежете хоризонтално на две (по широчина), така че да се получат две приблизително еднакви половинки. Ако повече ви харесват продълговатите форми, можете да разрежете яйцето по вертикала.

яйца за украса

3.Извадете жълтъците и ги намачкайте с лъжица в купа, ако сте избрали да нарежете яйцето по ширина. Добавете към жълтъците зехтин, майонеза или гуакамоле, в зависимост от това коя добавка ще бъде най-подходяща за приготвеното блюдо. Ако пък сте избрали да нарежете яйцето по дължина, нарежете двете половинки още веднъж по дължина, така че да се получат четири продълговати елемента.

4.Намачканите и овкусени жълтъци се поставят внимателно в белтъчните яйчени чашки. Поставете двете напълнени яйца като украса към вече готовото ястие, като подберете къде точно да бъдат спрямо него. За препоръчване е те да бъдат в два противоположни края на чинията.

Другият вариант е да поставите четирите резена (от вторият метод) яйца по периферията на чинията.

5. Гарнирайте яйцата с прясна мента или магданоз, за да придадете на блюдото още по-естетичен вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Илияна Димова
Да , с яйца се получават много красиви украси ,може да се направят и различни фигурки
0
0
Професионалист
Професионалист
14.01.2016 11:39
Това яйце на снимката е грозно
0
1