.

Китайци впечатляват с рисунки от карамелизирана захар (+видео)

Китайци впечатляват с рисунки от карамелизирана захар (+видео)
Снимка: YouTube

Това спокойно може да бъде обявено за едно от най-сладките изкуства на света – китайци от провинцията Съчуан рисуват красиви картини с помощта единствено на лъжица и гореща карамелизирана захар, пише OddityCentral.

 

Този вид творчество от китайското народно изкуство произтича от династията Мин, при която са се изработвали захарни фигурки на животни и предмети като част от ритуални жертвоприношения.

 

 

На по-късен етап, при династията Цин, рисунките с карамелизирана захар станали още по-популярни. В този период започнали да се изобразяват не само животни и предмети, но и природни дадености.

 

Първоначално майсторите, посветени в изкуството на рисуването с карамелизирана захар, са използвали готови форми за направата на красивите фигурки върху лист хартия. В днешно време обаче те се правят от изкусни художници единствено с помощта на бронзова лъжица.

 

Тъй като горещата карамелизирана захар се охлажда и втвърдява за кратко време, художниците са се обучили да работят същевременно бързо и прецизно. Вижте как се правят тези впечатляващи произведения на китайското изкуство:

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
"g0oD"_glr
преди 11 години
1
1
!
Отговори
И вкуснооо
elena.nedyalkova.58
преди 11 години
1
4
!
Отговори
якооо
Страница 1 от 1