Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Украса на рибни плата

Украса на рибни плата

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Украса на рибни плата

За да изглеждат добре рибните плата за предстоящите коледни и новогодишни празници, а също и когато посрещате гости за семеен празник, трябва да знаете някои основни принципи за украсяването им.

Най-подходящ както във вкусово отношение, така и за украса на рибните плата е лимонът. Той е подходящ за различни видове риба – за малки пържени рибни филенца, за рибни пръстчета, за маринована риба и за пушена риба.

Освен че нарязаните на колелца или четвъртинки лимони изглеждат доста добре, те могат да се използват и за допълнително овкусяване на рибата.

Украса на риба

Лимоните се режат на колелца заедно с кората, за да изглеждат по-добре и да запазят формата си. Можете да срежете всяко колелце леко в средата и да го завъртите, така че да се получи своеобразно лимоново цвете.

С помощта на розички от домати, краставици и моркови също се украсяват рибни плата. Ярките цветове на зеленчуците разкрасяват платата с малки рибки или с парчета риба, независимо от обработката й.

За да направите розичка от зеленчуци, са ви необходими почти прозрачни ленти от всеки от тези зеленчуци. Доматът трябва да е от частта без семките.

Рибно плато

Розичката се оформя, като навивате първата лента и оставите да стърчи единият й край, като леко го огънете на 180 градуса от тялото си.

Следващата лента се вкарва между основата на розата и стърчащия й край и се повтаря, докато не свършат всички ленти. През цялото време трябва добре да държите цветето в средата, тъй като ще се разпадне. За да фиксирате цветето от зеленчук, използвайте клечка за зъби.

За украса на рибни плата са абсолютно неподходящи варени зеленчуци, както и различни видове плодове. За да са по-ефектни рибните ви плата, поръсете ги с едро нарязан магданоз, а отстрани украсете чинията със ситно нарязан копър, който поръсвате върху предварително напръскана с вода повърхност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest