Айсинг за декорация на сладкиши
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 10
Сложност: Много лесна
Изпробвана: 7 изпробвана
Любима на 146 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от mimoza784
Снимка 20191817 ... 21
Необходими продукти
  • • 1 бр. белтък
  • • 2-3 капки лимонов сок
  • • 200-250 г пудра захар
  • • хранителна боя
Начин на приготвяне
Белтъка се разбива с лимоновия сок на сняг. Лъжица по лъжица се добавя пудрата захар (двойно пресята), докато се образуват връхчета, които стоят изправени. Чрез добавяне на лимонов сок може да разреждаш айсинга, а при добавяне на пудра захар да сгъстяваш. Може да се оцветява с хранителна боя.

* Така, може да се шприцова върху хартия за печене, като се оставя да изсъхне за 24 часа на хладно или в хладилник, като внимателно се отстранява от хартията и с още айсинг се закрепя за тортата.
* Може да се шприцова и направо върху тортата.
* Използва се и за закрепяне на отделните елементи от декорацията на тортата.

Рецептата е добавена от neli1100 на 28 Януари 2011 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 16
mond
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Иделно, за моите спинери.
[Изпробвана]
17 Юни 2017
снимки от
mond
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Снимка 20 17 Юни 2017
снимки от
mimoza784
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 18Снимка 19 11 Май 2017
# 15
mimoza784
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
За първи път правя айсинг. Не знаех колко рядка трябва да е консистенцията, но използвах доста повече лимонов сок от 1-2 капки :) В крайна сметка разредих колкото да работя лесно. Айсинга си изсъхна без проблем. А като вкус контраста между захарта и лимона беше идеален. Киселото неутрализираше сладостта и така меденките ми не бяха накъртващи :) Благодаря за страхотната рецепта, ще я използвам и за в бъдеще.
[Изпробвана]
10 Мар 2017
снимки от
mimoza784
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 15Снимка 16Снимка 17 10 Мар 2017
# 14
lqna
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Рецептата е сполучлива и за втори път я ползвам! Резултатът винаги е един и същ!
[Изпробвана]
24 Яну 2015
# 13
anelles
началник печка
[Изпробвал рецептата]
Украсих сега коледните меденки. Става супер и изсъхва бързо, не е нужно да чакаш много.
[Изпробвана]
28 Дек 2014
снимки от
lqna
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 14 19 Дек 2014
# 12
lqna
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
neli1100, благодаря ти мнооого! С този айсинг украсихме със синът ми коледните бисквитки. 19 Дек 2014
# 11
xevi
шеф на кухнята
2 седмици върху сладки издържа без никакъв проблем.2 Дек 2014
# 10
stela_e
майстор с шприц
Колко време е трайността айсинга върху така украсени сладки? 27 Ное 2014
# 9
lilityyy
чирак с черпак
А пече ли се? Или стои в хладилник? Лепкава ли стои или твърда? Може ли да се рисува с нея?30 Окт 2014
снимки от
watermelon
майстор с шприц
[Изпробвал рецептата]
Снимка 12Снимка 13 6 Яну 2014
# 8
watermelon
майстор с шприц
[Изпробвал рецептата]
Страхотна рецепта! Украсих сладките за празника на моето детенце! Браво neli1100!
[Изпробвана]
6 Яну 2014
# 7
neli1100
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Elti, много се радвам, че съм ти била полезна! Прекрасни коледни сладки!7 Яну 2013
снимки от
Elti
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10Снимка 11 30 Дек 2012
# 6
Elti
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Много сполучлива рецепта! neli1100, благодаря ти! С този айсинг украсих коледните меденки.
[Изпробвана]
30 Дек 2012
# 5
i4eto3421
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Благодаря ви.20 Май 2012
снимки от
i4eto3421
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 6 19 Май 2012
# 4
neli1100
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
i4eto3421, много се радвам, че ти върши работа рецептата. Цялата декорация е хубава!19 Май 2012
# 3
sladki64e
магьосник в кухнята
Чудесна е Дора! Браво, Иче!19 Май 2012
# 2
i4eto3421
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Много е сполучлива рецептата. Често я използвам. Ето я Дора от Айсинг.
[Изпробвана]
19 Май 2012
снимки от
neli1100
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 5 28 Яну 2011
# 1
neli1100
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Така шприцовах пеперудите върху хартия за печене.28 Яну 2011
снимки от
neli1100
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4 24 Яну 2011

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.