Кумско пиле
Кумско пиле
Източник: Галя Парашкевова
Националност: българска кухня
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Леко сваряваме готовото печено пиле, за да не се разкъса. Нанизваме пилето на едно шише от бира, за да стои право. Картофеното пюре слагаме най-отдолу, за да не се мести пилето.

2

Слагаме лука на едно шишче и го забиваме в пилето за глава. Намазваме пилето с крема сирене. Правим палачинките. Слагаме печени чушки за елека и потурите.

3

Навиваме конеца за пояс. След това слагаме навуща от палачинки и ги връзваме с конец. Една палачинка слагаме най-отгоре за наметало. На един конец нанизваме грозде за гердан.

Подобни рецепти
Любопитно